14.5.16

Konya Kelebekler Vadisi


2015 yılında Konya'da açılan  Türkiye'nin ilk Avrupa'nın en büyük  Tropikal Kelebek Bahçesi 3500 m2'lik gezi alanı ile toplamda 7.600 m2'lik bir kullanım alanına sahip. 
  Biletinizi alınca bir kaç dakika sonra grup halinde geziye başlıyorsunuz. Rehber gezi boyunca size eşlik ediyor ve bahçeyi tanıtarak sorularınızı cevaplayarak gezdiriyor. 15 tür kelebeğe ev sahipliği yapan bu bahçede 98 türe ait 20.000 adet bitki bulunuyor.Kelebekler beslenimlerini turunçgillerle yapıyorlar. Yapılan bir araştırmaya göre çürümüş meyvelerle beslenince daha uzun yaşadıkları bulunmuş. Söylenildiği gibi ömürleri 1 gün de değilmiş, 1 hafta 1 yıl arasında yaşam süreleri varmış. 



Beslendikleri Meyveler



 Bahçe doğal hayata uyum açısından nemli tutuluyor, bu sebeple bir kaç dakikadan sonra bunalıp kızarmaya başlıyorsunuz ancak kelebeklerin kafanıza konup tüm gün boyunca orda durmasının yanında geçişlere özel olarak yerleştirilen kuş sesleri de sizi rahatlatmaya yetiyor.

 

Kelebek Türleri
 Bahçede kelebek böcek bitki türleri de anlatılıyor. Şemalarla oyunlarla tablolarla her ayrıntı düşünülerek tasarlanmış. 




 Bu bahçe Konya'ya ilk açıldığı dönemde kulaktan kulağa kelebekler uçuşuyor konuyor kafanıza göre geziyorsunuz tarzında söylemlerle karşılaşıldığında 'olur mu canım öyle şey bi kabın içindedirler' gibi cevaplar veriliyordu. Gittim, gördüm ve onayladım. Serbestler (: Hem siz hem onlar kafanıza göre gezebiliyorsunuz. Aşağıdaki videolar da buna ispattır!





Pazartesi günleri dışında hergün 10:00 - 17:00 arası açık. Ücreti de ööğrencilere 5 , sivillere 7,5 lira .
Aklınıza takılan çoğu şeyin cevabını internet sitelerinde bulabilirsiniz. 

Konya Kelebekler Vadisi

Parsana Mh. İsmail Kaya Cd. No:244 Selçuklu / KONYA





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder